Odpowiednie stosowanie przepisów o zapisie zwykłym do zapisu windykacyjnego - Kwiecień, Agnieszka (Naukowe Koło Cywilistów działające przy Zakładzie Prawa Cywilnego i Prawa Międzynarodowego Prywatnego Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego)
Materiały z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „Vademecum spadkowe – kto dziedziczy całość, a kto połowę?”, która odbyła się na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego w dniach 24-25.05.2014 r.
Keywords: windykacja; kodeks cywilny; zapis windykacyjny; testamenty; spadkobiercy; długi spadkowe; majątek