Wybrane rodzaje testamentów i przesłanki ich (nie)ważności - Franczuk, Katarzyna (Naukowe Koło Cywilistów działające przy Zakładzie Prawa Cywilnego i Prawa Międzynarodowego Prywatnego Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego)
Materiały z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „Vademecum spadkowe – kto dziedziczy całość, a kto połowę?”, która odbyła się na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego w dniach 24-25.05.2014 r.
Keywords: testamenty; testament holograficzny; testament ustny; testamenty zwykłe; testamenty szczególne; spadkobiercy; spadkodawca; kodeks cywilny; świadkowie