„Za młody, by pić” : naruszanie prawa do życia lub zdrowia dziecka przez pijące alkohol kobiety ciężarne - Bernfeld, Barbara; Mazurkiewicz, Jacek (Jacek Mazurkiewicz, 2016)
Zawarty w tytule zwrot „Za młody, by pić” jest przetłumaczonym „Too young to drink”, będącym hasłem międzynarodowej kampanii społecznej, która ma na celu zwrócenie uwagi na zagrożenia wynikające z picia alkoholu przez kobiety w ciąży
Keywords: alkoholizm; kobieta ciężarna; dziecko poczęte; ochrona życia i zdrowia; ochrona życia poczętego; FAS; płodowy zespół alkoholowy; prawo