Dozwolone – niedozwolone. Korzystanie z utworów w sferze prywatnej po wyroku Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej w sprawie C-435/12 (ACI Adam) - Ruchała, Piotr (Naukowe Koło Cywilistów działające przy Zakładzie Prawa Cywilnego i Prawa Międzynarodowego Prywatnego Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego)
Publikacja stanowi zbiór artykułów autorstwa studentów studiów magisterskich i doktoranckich - zarówno Uniwersytetu Wrocławskiego, jak i innych polskich uczelni - a ponadto ich absolwentów oraz praktyków prawa
Keywords: prawo autorskie; wyjątki orzecznicze; własność przemysłowa; Unia Europejska; własność intelektualna; dozwolony użytek osobisty; dozwolony użytek prywatny; prawo międzynarodowe; prawa pokrewne; ograniczenia; użytek dozwolony; użytek prawny; test trójstopniowy; naruszenie prawa autorskiego; Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej; ACI Adam