Prawo własności intelektualnej na gruncie prawa polskiego – wprowadzenie - Jezioro, Julian (1959– ) (Naukowe Koło Cywilistów działające przy Zakładzie Prawa Cywilnego i Prawa Międzynarodowego Prywatnego Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego)
Publikacja stanowi zbiór artykułów autorstwa studentów studiów magisterskich i doktoranckich - zarówno Uniwersytetu Wrocławskiego, jak i innych polskich uczelni - a ponadto ich absolwentów oraz praktyków prawa
Keywords: prawo autorskie; własność intelektualna; własność przemysłowa; prawo prywatne; dzieła (utwory); projekt wynalazczy; ochrona praw autorskich; prawo publiczne