Acta Erasmiana. Varia II - Sadowski, Mirosław (1964- ). Red.; Kuriata, Agnieszka. Red.; Jelonek, Barbara. Red.; Uniwersytet Wrocławski. Koło Doktryn Politycznych i Prawnych; Uniwersytet Wrocławski. Katedra Doktryn Politycznych i Prawnych (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2011)
Celem prezentowanego dzieła jest przedstawienie osiągnięć młodych naukowców, którzy podjęli się zaprezentowania swojej wiedzy i opinii w artykułach poświęconych różnorodnej tematyce – tak dotyczącej prawa, polityki, jak i religii. Publikacja składa się z osiemnastu artykułów podzielonych na cztery bloki tematyczne, w tym trzech recenzji książek
Keywords: prawo; polityka; religia