Wiara, polityka i religia - Sadowski, Mirosław (1964- ). Red.; Sadowa, Katarzyna. Red.; Spychalska, Aleksandra. Red.; Debita, Magdalena. Red.; Jagiełło, Paweł. Red.; Uniwersytet Wrocławski. Koło Doktryn Politycznych i Prawnych (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2011)
Celem niniejszego dzieła jest prezentacja osiągnięć młodych adeptów nauki, związanych z różnymi ośrodkami akademickimi, podejmujących problematykę styku religii, państwa i prawa. Publikacja obejmuje osiemaście artykułów podzielonych na trzy bloki tematyczne, recenzje książek oraz sprawozdania z konferencji naukowych.
Keywords: wiara; polityka; religia